A reishi rejtelmei

A reishit nem csak bizonyos betegségek esetén lehet alkalmazni, hanem prevenciós jelleggel is, mivel hatékonyan erősíti az immunrendszert.
A tumoros betegségeket eddig sebészeti beavatkozással, kemoterápiával és/vagy sugárterápiával kezelték. Az utóbbi időben viszont a terápiás kezelésekben egyre népszerűbbé és elfogadottabbá vált azon biológiai anyagok alkalmazása, amelyek jelentősen csökkenthetik a kemoterápia és sugárterápia egészségre gyakorolt negatív hatásait, így jelentősen hozzájárulhatnak az életminőség fenntartásához.

Mire jó a reishi?

A reishi gyógygomba nem más, mint egy rendkívül nagy hatású növényi preparátum, ami a benne található összetevőknek - polyszacharidok, triterpének és szerves germánium – köszönhetően jelentősen erősíti a szervezet komplex immunrendszerét.
Öregedésünk folyamataink rendkívül szorosan összefüggést mutat immunrendszerünk állapotával és anyagcsere-folyamataink minőségével.
A szervezetünkben egyetlen másodperc alatt rengeteg élettani folyamat játszódik le, amelyben jelentős szerepet vállalnak az a különféle anyagok és enzimek. A reishi képes ösztönözni az enzimeken keresztül a szervezetünkben lejátszódó élettani folyamatok minőségét. Ez elsősorban olyan összetevőinek köszönhető, mint a polyszacharidok, triterpének, és a germánium. Egyes kutatások szerint a reishiben található meg a bioaktív polyszacharidok leghatékonyabb formája, amit eddig gyógynövényben sikerült kimutatni.
A természetben előforduló triterpének ciklikus szénhidrát vegyületek, részlegesen magas biológiai aktivitással. A triterpénekről érdemes tudni, hogy csökkentik a vérnyomást, valamint antiallergikus hatással rendelkeznek.

A germánium nyomelem, ami hasonlóan mint a szelén jótékony hatást gyakorol a nehézfémek és más mérgező anyagok szervezetből való kiválasztására. Az emberi szervezet csupán a germánium szerves formáját képes hasznosítani. A germánium stabilizálja az immunrendszert és támogatja az interferonok képzését a szervezetben, melyek gátolják a vírusok elszaporodását. Javítja az oxigénellátást még sejtszinten is.

hurut,
asztma,
májbetegségek,
artritisz (izületi gyulladás),
magas vérnyomás