Gombákkal a tumor ellen

Bizonyos gombák gyógyászati célú felhasználása egyes kultúrákban már több ezer éve elfogadott és a mindennapi élet részét képezi.

tovább

A reishi rejtelmei

A reishi gyógygomba Kína délnyugati részén őshonos. A kínai orvoslásban már több ezer éve alkalmazzák. A reishi barna színű, kiválóan termeszthető gyógygomba.

tovább

A maitake ereje

A maitake (bokrosgomba - Grifola frondosa) az egyik legnépszerűbb gyógygomba, amely sok más gyógygombához hasonlóan Japánban őshonos.

tovább

Oroszlánsörény gomba

A gyomor és bélrendszer egészségéért

Az oroszlánsörény gomba egyfajta farontó gomba, amely fákon található meg. Az oroszlánsörény gombát étkezési célra is lehet használni, de tudományosan bizonyított gyógyító hatása is.

tovább

Agaricus Blazei

a kellemes illatú immunerősítő

Az Agaricus Blazei Brazília és Peru vidékein őshonos. Ezt a gyógygombát kiválóan lehet termeszteni melegben és magas páratartalom mellet. Összetevői bizonyítottan több egészségügyi problémára gyógyírt jelentenek.

tovább

Cordyceps

Életerő a Himalájából

A Cordyseps sinensis (kínai hernyógomba) alakja miatt a hernyóról kapta a nevét. A gombát ősidők óta Ázsia legértékesebb gombái közé sorolják, olyannyira, hogy a Cordyceps gombát még a nemesfémeknél is nagyobb becsben tartották!

tovább

Gyógygomba – csak tiszta forrásból!

A gyógygombák egészségmegőrzésre és prevencióra irányuló kutatási eredményei egyre izgalmasabb területe az egészségügynek.

tovább

Májtisztítás Reishi gyógygombával

A májunk legfontosabb szerveink egyike. A máj szervezetünk „laboratóriuma”, ahol számos élettani folyamat zajlik. A máj vitathatatlan szerepet játszik a szervezet méregtelenítésben, vagyis az ártalmas toxinokat olyan anyagokká alakítja, amelyek már biztonságosan kiürülnek a szervezetből. A Reishi segíthet mája megerősítésében!

tovább

Maitake – a hatékony immunrendszer erősítő

A maitake, vagyis a grifola frondosa gyógygomba aktív hatóanyagai között megtalálható a béta-glükán és maitake D-frakció. De vajon mire is jók ezek a hatóanyagok?

tovább

Miért éppen a MycoNutri?

Egyre nagyobb elismerést és teret kapnak az egészségmegőrzés (prevenció) és alternatív gyógyítás területén a gyógyombák. Minden gomba egyedi így minden MycoNutri termék is különleges. Segítünk Önnek, hogy miért érdemes a MycoNutri termékeit választania.

tovább

A gyógygombák hatásai különféle betegségek, panaszok esetén

A mai tudományos élet egyre több tanulmányt készít a gyógygombákról, azok hatásmechanizmusáról. Az alábbiakban arról olvashat, mely betegségek, panaszok esetén, melyik gomba alkalmazása javallott.

tovább

Gombák és a Candida

Nem igaz az az elterjedt nézet, mely szerint a gombákat el kell kerülnie annak, aki candida vagy egyéb gomba-eredetű betegségben szenved.

tovább

Hogy működnek a gyógyhatású gombák?

 

A kalapos gombák a gombák (fungi) országába tartoznak. Mint ilyenek, közelebbi rokonságban állnak az emberrel és az állatok országának más tagjaival, mint a növényekkel, és részben e miatt a viszonylagos evolúciós közelség miatt, sok vegyület, amelyet termelnek, élettani aktivitást mutat az emberekben és más állatokban.

tovább

Gyógygombák anti-allergén hatásai

A gombákat a keleti világban évszázadokon keresztül a legfőbb immunerősítőként tartották számon. A természetes készítményeket forgalmazó boltokban a vitaminok és növényi kivonatok mellett a gombafélék is egyre nagyobb teret nyernek, mint egyedülálló táplálék-kiegészítők. Több ezer tudományos tanulmány igazolja páratlan immunerősítő, szív- és érrendszeri, vércukor-szintre, valamint a szexuális funkciókra és energiára gyakorolt hatásukat. További kísérletek és klinikai vizsgálatok bizonyítják a gombafélék antivirális, antibakteriális, gyulladás-megelőző és anti-allergén hatásukat.

tovább

Chaga

Hamvasgéreg Gomba

A hamvaskéreg gombát nagy becsben tartják népi gyógyszerként használva, különösen Kelet-Oroszország népeinek körében. A hamvaskéreg gombát hagyományosan megfőzik teának, amelyet egy sor betegség, rossz állapot kezelésére isznak, beleértve a rákot, vírusos és bakteriális fertőzéseket, és emésztőszervi rendellenességeket.

tovább

Hogyan válasszunk gyógygomba terméket?

A gyógyhatású gombafajok és az azokból, azok különböző kivonataiból készült étrend-kiegészítő készítmények reneszánszukat élik. Évről-évre, hónapról-hónapra újabb és újabb vállalkozások és termékek, termékcsaládok jelennek meg a hazai piacon. Ha nem vagyunk szakértői a témának, igen nehéz dolgunk van, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő minőségű terméket.

Az alábbiakban több szempontot megvizsgálva igyekszünk bemutatni, hogy mikre lehet érdemes odafigyelni.

 

tovább