Cordyceps

Életerő a Himalájából

A gomba a tibeti fennsíkon egy bizonyos rovar lárváin élősködve; a föld alatt fejlődik, és egy bizonyos érettség elérése után bújik ki a földből. Színe világos barna. Számos jótékony hatással rendelkezik. Növeli a szervezet teljesítőképességét. Éppen ezért a kínaiak állítólag az 1992. Olimpiai Játékokon elért sikereiknek fontos részese volt a Cordyseps sinensis, mivel a kemény edzések mellett rendszeresen fogyasztották ezt a fajta gombát.

Jótékony hatása van a magas vérnyomásra, a magas vérzsírszintre, valamint stresszes állapotra.Egyes vizsgálatok szerint a Cordyceps növeli a szexuális vágyat, a nőknél pedig csökkenti a menopauza idején fellépő gyakori panaszokat, amikor is a szervezetben hormonális változások állnak be.

Krónikusan legyengült, kimerült személyeknél is bizonyítottan hatásos. A Cordyseps sinensis erősíti a fitoösztrogének hatását. Továbbá javítja a szervezet oxigén felhasználását, erősíti az immunrendszert, karban tartja a szívet és az érrendszert, valamint köztudottan jó antioxidáns hatású, így hatékonyan veszi fel a harcot a szervezetben keletkező káros szabad gyökökkel. Hatóanyagai a sajátos poliszacharidok, amelyeknek köszönheti immunerősítő szerepét.