Gyógygomba – csak tiszta forrásból!

A XX század derekán számos kutatás rávilágított a gyógygombák egészségügyben betöltött hasznos szerepére és létjogosultságára.
A kutatásokban kétségkívül Japán áll az élen, ahol bizonyos gombakivonatokat már gyógyszerként is regisztráltak és azokat sikeresen alkalmazzák.

A kutatások olyan kérdésekre keresik az egzakt válaszokat, hogy melyik gombatípus vagy kombináció milyen betegségtípusra alkalmazható leginkább, vagy hogyan lehet még hatékonyabb a terápiás kezelés.

Számos tanulmány igazolja a gyógygombák meghatározó szerepét és létjogosultságát a tumoros betegségek kezelésében, az immunrendszer erősítésében, vagy akár az idegrendszeri eredetű betegségek kiegészítő terápiájában, illetve a prevencióban.

Csak tiszta forrásból

A gombák közvetett vagy közvetlen módon általában a talaj tápanyagait használják fel szaporodásukhoz, fejlődésükhöz.
Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az a „nyersanyag”, amiből a gombák szaporodnak, biológiailag mennyire tiszták. Fontos, hogy ne tartalmazzanak semmilyen szennyeződést, ipari hulladékokat, kémiai vegyületeket, radioaktív káros anyagokat, illetve más civilizációs szennyeződéseket, pl. gyógyszerszármazékokat.
A gombatelep a következőképpen fejlődik ki: A mycelium (micélium) a fonalas-gombák megnyúlt hypháinak (hifák- fonalak) dús, vattaszerű fonalszövedéke, vagyis a gombatelep. A gombafonal szövedék a tápanyagfelvételért és szállításért felelős, és létrehozza a reproduktív termőtestet. Éppen ezért nélkülözhetetlen a „táptalaj” külső környezeti károktól mentes tisztasága, amelyet a gyógygomba.com által forgalmazott gombák gyártója garantál.

A gyógygombák ereje

A gyógygombák különleges hatóanyagai az ún. speciális polyszacharidok, amelyek a vizsgálatok szerint hatékonyan avatkoznak bele a rákos sejtek vérellátásába, és megakadályozzák azoknak továbbfejlődését. A gyógyombák fogyasztása jelentős szerepet játszik immunrendszerünk egészségének megtartásában, és szervezetünk ellenálló képességének megőrzésében is.
A gyógygombák egészségre vonatkozó pozitív hatásai nemcsak empirikus úton nyertek bizonyságot, hanem számos laboratóriumi- és állatkísérlet is bizonyította. A gyógygomba-kivonatok jelentősen csökkentik a sugárkezelés és a kemoterápia egészségkárosító hatásait.
A béta glükán egy ún. speciális szénhidrát, amely számos gyógygombában is jelentős mennyisében fellelhető. A béta glükán egyfajta poliszacharid. A poliszacharidok sok cukormolekulából álló vegyületek (poliszacharidokhoz tartozik pl. a cellulóz és a pektin is), amelyek számos növény sejtfalát is alkotják. A béta glükán pozitívan befolyásolja az immunrendszerünk optimális működését.
Kutatások szerint a béta glükán megakadályozza a ráksejtek osztódását, burjánzását, viszont a szervezet védekezésében résztvevő sejtek működését fokozza.

A gyógygomba.com által forgalmazott termékek tisztaságát a gyártó garantálja. A termékek összetevői semmilyen tartósítószert, szennyeződést nem tartalmaznak. A nyersanyagok teljesen tiszta forrásból származnak.