Gombákkal a tumor ellen

Hazánk e tekintetben még gyerekcipőben jár, bár az utóbbi években több hasznos nemzetközi információ és tudományos eredmény látott napvilágot, ami segít fellebbenteni a fátylat a gyógygombák „misztikus” világáról.

Számos gyógyhatású gomba már laboratóriumi- és állatkísérletekben bizonyította, hogy jótékony hatással vannak bizonyos tumoros betegségek kezelésében, valamint az immunrendszer erősítésében.
Ez azt jelenti, hogy a tumoros betegségben érintettek számára új lehetőség kínálkozik életminőségük javítása szempontjából.

Külföldi tanulmányok, tapasztalatok és klinikai tesztek egyértelműsítik, hogy a sugárterápia valamint a kemoterápia káros mellékhatásai bizonyos gyógygombák alkalmazásával jelentősen mérséklődnek.
Itt fontos megemlíteni a gombákban fellelhető polysaccharidokat, amelyek betegségek esetén aktív szerepet játszanak az életminőség megőrzése szempontjából.

A gyógygombák széles skálája többféle betegségtípus esetén fejtik ki pozitív hatásukat: ilyen lehet az asztma, a magasvérnyomás, de a cukorbetegség vagy akár az Alzheimer-kór is.

A gyógygombák nagy része erőteljesen hat szervezetünk immunrendszerére, így aktívan veszik fel a harcot a tumoros elváltozásokkal szemben, vagyis jelentősen csökkenthetik a sugárterápia és a kemoterápia káros mellékhatásait, valamint akár hozzájárulhatnak a rosszindulatú daganatok kialakulásának csökkentéséhez is.