anti-aging

Az "anti-aging" angol eredetű kifejezés, amely annyit jelent "öregedés ellen". Az anti-aging kérdéskörébe tartozik a fizikai és szellemi képességek megőrzését és javítását célzó eljárások összessége. Az anti-aging célja és feladata a külső és belső egészség elérése, annak megőrzése és hosszú ideig történő fenntartása. Ide tartozik a szervezet méregtelenítése és salaktalanítása, valamint az élettani folyamatok annak érdekében történő optimalizálása, hogy meggátolják sejtjeink idő előtti elöregedését és pusztulását. Ha az emberi szervezet működése egyensúlyban van, elmondhatjuk, hogy egészségesen működik, és kevésbé érzékeny a szervezetet fenyegető hatásokra.
Az emberi szervezet kulcsfontosságú egysége a sejt, hisz testünk minden részét trilliónyi sejt építi fel, és sejtszinten dől el testünk működési egyensúlya. Az élethez szükséges energia előállítása is a sejtekben megy végbe. Ha a sejtszintű folyamatok optimálisan működnek, akkor „késleltetett fázisban” jelentkeznek az öregedés jelei.
Számos felmérés bizonyítja, hogy a stressz, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az elhízás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a rostban-, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény táplálkozás mind-mind hozzájárul a különféle betegségek (pl. rák, cukorbetegség, magasvérnyomás) kialakulásához és az öregedési folyamatok felgyorsításához. Ha a szervezet élettani egyensúlya megbomlik, az nagy mennyiségű szabadgyök termelődéssel jár, hatására legyengül az immunrendszer, és eluralkodnak rajtunk a betegségek.
Tudatos prevencióval megvédheti magát az idő előtti öregedéstől és egészségre ártalmas folyamatoktól. Tegyen az ellen, hogy nyugdíjasként is aktívan élhesse életét és ne a krónikus betegségek garmadával szenvedje végig jól megérdemelt nyugdíjas éveit.